De Route

We rijden in het noordelijk deel van Laos, vertrekkende vanuit de hoofdstad Vientiane.

De 1e dag rijden we naar Pak Lay, een rustige rit om te wennen aan de motor en omstandigheden.

De 2e dag vertrekken we vroeg, om een schitterende rit door het Nam Poui national park te maken. Dit is een uitdagende rit van 130 km dwars door de jungle. Verschillende beklimmingen maken deze rit vrij zwaar voor de “mindere” rijders.

In Sayaboury slapen we, om de volgende dag naar Pak Beng te rijden, waar we overnachten aan de Mekong.

Vroeg in de morgen vertrekken we naar Huay Xai, waar we de volgende morgen met een jeep naar de Gibbon Experience rijden.

Na deze 2 onvergetelijke dagen zippen, hiken en overnachten in een 30 meter hoge boomhut, slapen we weer in Huay Xai. Vandaar vertrekken we naar het noorden en komen via een omweg uit in Luang Nam Ta. Van daaruit naar Luang Prabang, waar we 2 nachten zullen blijven en de prachtige Kuang Si watervallen zullen bezoeken en een duik kunnen maken in het heldere water.

Vanuit Luang Prabang een prachtige bergrit met honderden bochten naar de prachtige omgeving van Vang Vieng, het backpackers- en tubing stadje. De volgende dag naar Vientiane waar deze reis eindigt!

Wil er iemand uit de groep niet mee met de Gibbonexperience dan blijft die achter en kan een hike gaan maken of een echte rustdag hebben.