Even voorstellen

Hallo, ik ben Ronald ter Heide, bouwjaar 1965 en rijd vanaf mijn 18e al motor. Na 20 jaar op de weg te hebben gereden, ben ik overgestapt op enduro. Van een uit de hand gelopen hobby, is het inmiddels mijn passie geworden.

Na een vakantie in 2007 naar Vietnam en een dagtrip te hebben gemaakt naar Laos, wist ik het! Hier wil ik gaan motorrijden en natuurlijk off the road…..

Een jaar later was het zover….. En nu, na inmiddels 15000 km door Laos te hebben gereden, heb ik het idee opgepakt om mensen te begeleiden naar ook voor hun een onvergetelijk avontuur. Veel mensen zouden dit graag willen, maar weten niet hoe ze het aan moeten pakken. Ik heb inmiddels de nodige ervaring.

Laos is heel anders dan de meeste Aziatische landen. Dunbevolkt en niet zo hectisch. Hierdoor voel je een bepaalde vrijheid die je in “onze” wereld niet meer ervaart. De natuur is overweldigend, zeker in Januari en Februari. Er valt dan weinig neerslag en de temperatuur en luchtvochtigheid zijn dan nog niet zo hoog. Hierdoor zijn dit de perfecte maanden om te rijden.

Elke dag ontmoet je de plaatselijke bevolking als we onderweg stoppen voor een bakje koffie, of om te lunchen.

Het aanbod van eten is in de grotere plaatsen geen probleem. In de dorpjes onderweg is het aanbod wat minder. Het kan gebeuren dat we geen restaurant tegenkomen, maar er zijn altijd kraampjes om eten te kopen. Het kan ook voorkomen dat we geen tijd hebben om te lunchen, bijvoorbeeld als we door moeten rijden om voor de duisternis op een slaapplek te zijn.

In Laos komt om 06.00 uur de zon op en is het om 18.00 donker.

We vertrekken iedere dag rond 08.00 uur.